Innoveren, wat betekent dat voor de medewerkers: TWI Methoden

Workshops

Innoveren, wat betekent dat voor de medewerkers: TWI Methoden

Fantastisch al die innovaties! Maar hoe gaan uw medewerkers dat allemaal leren? Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers de nieuwe taken snel en zonder fouten gaan uitvoeren?
En hoe gaat u om met de weerstand die al deze innovaties bij uw medewerkers kan opwekken?
Hoe herkent u vroegtijdig probleemsituaties, zodat u deze zodanig kan oplossen dat deze problemen voorkomen worden?

 

De Training Within Industry (TWI) methoden helpen supervisors bij het aansturen van mensen (Job Relations), het goed instrueren van medewerkers (Job Instruction), het verbeteren van de dagelijkse werkmethoden (Job Methods) en het voorkomen van ongevallen (Job Safety). Alle TWI-Methoden hebben een standaard programma waarin hands-on leren en oefenen in de praktijk centraal staan. TWI is een essentieel onderdeel van Lean en continue verbetering programma’s over de hele wereld, waaronder het Toyota Production System.

 

Het hands-on leren en oefenen staat centraal in alle programma’s. In ons rijtuig verzorgen wij verschillende workshops waarin door middel van een praktijkvoorbeeld de TWI methoden worden uitgelegd.

 

Workshop Job Relations

In de workshop Job Relations wordt aan de hand van een praktijkvoorbeeld de werking van de 4-stappen-methode uitgelegd. Wij vragen iemand uit het publiek een probleem met een medewerker in te brengen. Deze case gaan we in een klein groepje doorlopen met behulp van de Job Relations 4-stappen-methode. U leert dan door oefenen de methode kennen, waardoor u naderhand in staat bent te beoordelen wat TWI Job Relations binnen uw organisatie zou kunnen betekenen.

 

Workshop Job Instruction

Ook in de workshop Job Instruction wordt aan de hand van een praktijkvoorbeeld de werking van de 4-stappen-methode uitgelegd. Wij leren een vrijwilliger uit het publiek een nieuwe taak met behulp van de Job Instruction 4-stappen methode. U zult ervaren wat het verschil is met klassieke opleidingsmethoden, waardoor u naderhand in staat bent te beoordelen wat TWI Job Instruction binnen uw organisatie zou kunnen betekenen.

Over deze kennissessie

Partner TWI Instituut
Sprekers Susanne Slenders, Gerard Berendsen en Janko Wijrdeman
Tijden 12.30 tot 15.00 uur, diverse sessies

Geinteresseerd in deze en andere kennissessies? Bij stands op het stationsplein, in de diverse subruimtes en in authentieke rijtuigen bieden onze partners u kennissessies aan waar wordt ingegaan op concrete vraagstukken die ook in uw organisatie spelen. Zo wordt u in één dag volledig bijgepraat over alle actuele topics die ook in uw organisatie kunnen spelen.

Copyright 2018 Kwaliteit in Bedrijf. Alle rechten voorbehouden.