Paneldiscussie

Aansluitend op de presentatie van Richard van Hooijdonk vindt een paneldiscussie plaats, waarin vanuit verschillende disciplines wordt ingegaan op de impact voor het werkveld van de KAM-manager. De discussie wordt geleid door de dagvoorzitter; de panelleden zijn allen deskundigen binnen hun specifieke werkgebied.

Tony de Bree

Dr. Tony de Bree MBA is een geboren ondernemer, een high-energy spreker, een storyteller en digital maverick. Hij adviseert, traint en coacht corporates, overheidsinstellingen, starters, startups en scale-ups, MKB-bedrijven en familiebedrijven rond thema’s als online en offline geld verdienen, corporate ondernemerschap en hoe je een digital leader wordt en de concurrentie verslaat door samen te werken.

Hij werkte 26 jaar in de financiële sector in veel verschillende functies. Sinds 1997 beoordeelt hij startups en scale-ups, startte hij in 2001 zijn eerste online onderneming als zijn plan ‘b’ en is hij sinds 2011 zelfstandig ondernemer. In 2001 promoveerde hij in de bedrijfskunde op digitale transformatie van financiële instellingen, op PayPal, Amazon.com, Bol.com en ASML en de ondergang van ABN Amro en ING. Hij is lid van lokale, Nederlandse en Europese startup/pitch-jury’s, is CEO van Fintech Startup Partners, neemt zitting in Raden van Advies en Raden van Toezicht en is auteur van o.a. ‘Dagboek van een bankier’, ‘Dinosauriër of krokodil’ over de toekomst van managen, organiseren en samenwerken, ‘Geld verdienen met jezelf’ en de bestseller ‘Kan het vliegen? Van idee to succesvolle startup’. Hij is een graag geziene gast op TV waaronder bij ‘KRO Kruispunt’, ‘Wat verdien je? van BNNVARA en op 14 mei 2018  bij ‘Het Nationale Pensioendebat’ van Omroep Max.

Rianca Evers-den Ouden

Rianca Evers-den Ouden is organisatieadviseur en ontwikkelaar van het succesvolle veranderconcept Samensturing als Organisatieprincipe. Zij zet zich in voor het creëren van gelijkwaardigheid en wederkerigheid tussen organisatielagen (management en medewerkers), eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid. Vanuit het kenniscentrum Saminc B.V. faciliteert zij met haar specialisten leer- en verandertrajecten rondom Samensturing als Organisatieprincipe.

Dick Hortensius

Dick Hortensius heeft veel ervaring met het begeleiden van normalisatieprojecten op nationaal en internationaal niveau: voornamelijk op het gebied van managementsystemen en aanpalende onderwerpen zoals auditing. Internationaal is hij verantwoordelijk voor het ISO-secretariaat voor Environmental Auditing. Voor Nederland is hij de vertegenwoordiger in de werkgroep die de nieuwe edities ISO 14001 voorbereidt. De laatste jaren heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de nieuwe structuur en kerneisen voor ISO managementsysteemnormen. Recente projecten liggen op het vlak van normen voor compliance management, assetmanagement, business continuity management, veiligheidsmanagement en MVO Due Diligence.

Dick Hortensius studeerde analytische chemie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Zijn kennis over managementsysteemnormen past Dick Hortensius graag toe in trainingen, presentaties, artikelen en praktijkgidsen. Op die manier slaat hij een brug tussen internationale normen en de toepassing daarvan in verschillende situaties.

Jan Jonker

Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit (Nijmegen School of Management) te Nijmegen. Zijn werk concentreert zich op het uitwerken van drie samenhangende thema’s: de opkomst van een andere economie, de WEconomy, het ontwikkelen van businessmodellen gericht op ‘duurzaamheid’, de ‘community’ en de ‘circulaire economie’ en het verkennen en ontwikkelen van waarde-transactie systemen met meer dan geld alleen. Hij schreef met ruim 40 mensen de bestseller ‘Nieuwe Business Modellen’ (2014). De laatste tijd gaan al zijn publicaties om de vraag hoe een circulaire economie te realiseren.

Janneke van Schijndel

Janneke van Schijndel is eigenaar van Kappa Kwaliteit (adviesbureau m.b.t. verandermanagement, verbetermanagement en kwaliteitsmanagement in de foodindustrie). Als levensmiddelentechnoloog heeft ze de afgelopen 15 jaar als kwaliteitsmanager gewerkt in de bakkerijsector (Bakkersland) en de drankensector (Bavaria).

‘Ik heb ontdekt dat kwaliteitsmanagement zo veel leuker, afwisselender, breder en uitdagender is dan het opstellen van een handboek implementeren, wat tijdens de opleiding levensmiddelentechnologie HAS den Bosch naar voren kwam. Samen met operators naar de oorzaak van de afwijking speuren (zonder vergrootglas maar juist met open vragen) om tot een gericht en concrete verbetering te komen in plaats van een emmer onder de druppende leiding te plaatsen. Als zelfstandige wil ik iedereen in de foodsector laten zien wat de meerwaarde is van kwaliteitsmanagement in de breedste zin van het woord. Kwaliteit is van ons allemaal, echt niet alleen van de kwaliteitsmanager!’

Copyright 2018 Kwaliteit in Bedrijf. Alle rechten voorbehouden.