Programma

Kwaliteit in Bedrijf jaarcongres
Day 1
10 okt 2017

Opening door dagvoorzitter

Voor David Ruting is eenvoud ‘the story of my life’. Als kind maakte hij instructiebriefjes voor zijn moeder om haar eenvoudig uit te leggen hoe de nieuwe videorecorder werkte.
Lees verder >
David Ruting

Plenaire presentatie 1
Brainnovation in bedrijf

Een managementmethode die gecompliceerd is, maakt zijn belofte niet waar. Een andere reden waarom managementsystemen mislukken is het onderschatten van cultuurverschillen. Wat werkt dan wel?
Lees verder >
Peter Biekens
Maurice Crijns

Plenaire presentatie 2
Laat uw medewerkers niet jongleren

Dat altijd maar druk zijn niet effectief is, dat weet iedereen wel. Dit besef wordt echter telkens weer snel weggedrukt, want ‘er moet nog zo veel gebeuren’. In deze tijd waarin men met steeds minder mensen hetzelfde of nog meer moet doen, lijkt drukte een gegeven. Maar dat is het niet.
Lees verder >
Paul van Scherpenseel

Korte pauze

Maak gebruik van deze pauze en bezoek de deelnemers op onze informatiemarkt!

Plenaire presentatie 3
Veranderen in de praktijk

Gemeenten kregen in 2015 te maken met de grootste verandering in jaren. Ze kregen een forse hoeveelheid extra taken op het gebied van jeugdzorg, WMO en de participatiewet. Hoe zorg je dat zo’n overgang goed verloopt?
Lees verder >
Mariel Middendorp

Praktijksessies ochtend

Bekijk hier een overzicht van de praktijksessies die in de ochtend worden gehouden
U hoeft niet direct bij inschrijving een sessie te kiezen. Het kiezen of wijzigen van sessies is mogelijk tot 48 uur voor aanvang van het congres. Heeft u geen keuze gemaakt, dan herinneren wij u hier tijdig aan.

Praktijksessie 1 - Waarom leren in de praktijk essentieel is: Job Relations - Susanne Slenders en Carla Latijnhouwers, TWI Instituut
Praktijksessie 2 - Self-assessments: De werkvloer betrekken bij kwaliteit, risk & control - Wendy Geurkink, Smile BV
Praktijksessie 3 - Resultaatgericht kwaliteits- en procesmanagement - David Ruting, CEO Comm’ant Nederland BV - Deze sessie is volgeboekt
Praktijksessie 4 - De 5 geheimen van succesvolle communicatie voor een sterk KMS - Harmen Koopman, Scienta - Deze sessie is volgeboekt
Praktijksessie 5 - Van stress naar rust in projecten - Rudy Gort, Lean vertaald
Praktijksessie 6 - Ook uw organisatie kan als Toyota worden - Paul van Scherpenseel, Slimverbeteren.nl
Praktijksessie 7 - K.I.S.S. - Hoe hou je het eenvoudig? - Johan Tiggelman, EMO, namens RASCI Methode

Lunch & informatiemarkt

Tijdens de lunch heeft u volop de mogelijkheid om te netwerken. Ook kunt u zich op de informatiemarkt door onze partners laten informeren.

Plenaire presentatie 4
Back to basics

De HLS-based managementsysteemnormen zijn in de kern ‘back to basics’. Ze bieden een ‘gezond boerenverstand’-­basis voor geïntegreerd management. Een eenvoudig kernsysteem dat aansluit bij de essentie van goede bedrijfs­voering en een uniforme basis biedt voor integratie van verschillende aandachtsgebieden.
Lees verder >

Praktijksessies middag

Bekijk hier een overzicht van de praktijksessies die in de middag worden gehouden
U hoeft niet direct bij inschrijving een sessie te kiezen. Het kiezen of wijzigen van sessies is mogelijk tot 48 uur voor aanvang van het congres. Heeft u geen keuze gemaakt, dan herinneren wij u hier tijdig aan.

Praktijksessie 1 - Detox je brein! - Peter Biekens & Maurice Crijns, Brainnovation - Deze sessie is volgeboekt
Praktijksessie 2 - De kwaliteitskundige na middernacht - Gerard Berendsen & Arend Oosterhoorn, NNK - Nog enkele plaatsen beschikbaar
Praktijksessie 3 - Arbomanagement volgens ISO 45001 - Henk Kwakernaak, KWA, namens NEN
Praktijksessie 4 - ISO 9001:2015: Blinde paniek, of logisch nadenken? - Matthijs Dierick, DNV GL
Praktijksessie 5 - Waarom leren in de praktijk essentieel is: Job Instruction - Susanne Slenders en Carla Latijnhouwers, TWI Instituut
Praktijksessie 6 - De toekomst van het Kwaliteitssysteem - Johan de Rooij, ManualMaster - Deze sessie is volgeboekt

Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten?

In deze 30 minuten durende sessie geeft Rob Urgert zijn geheimen prijs in een even inspirerend als hilarisch verhaal over het geheim van creativiteit.
Rob Urgert

Afsluitende netwerkborrel

We sluiten de dag af met een netwerkborrel, waarbij u onder het genot van een hapje en een drankje de informatiemarkt kunt bezoeken en contact kunt leggen met de andere deelnemers.