Wat gaat u morgen doen?

In een steeds sneller veranderende wereld moeten bedrijven doorlopend en ingrijpend kunnen veranderen. Onze hele manier van werken en organiseren vraagt om een niet aflatende stroom aan innovaties. Onder druk van klanten en afnemers moet alles goedkoper en moeten we steeds sneller produceren en dan ook nog in kleinere series. Maar een (nog) goedkopere kaars aanbieden als antwoord op de gloeilamp is geen innovatie. Toch is dit wat er binnen de industrie veel gebeurt. 

 

 

Tijd om de focus te verleggen! U weet hoe belangrijk het is om te blijven innoveren, want als u het niet doet, dan doet een ander het wel. Ontwikkelingen in nieuwe technologie en materialen bieden verschrikkelijk veel innovatiekansen. Alleen weet u deze ook te herkennen? Weet u wat voor úw organisatie gaat spelen? En hoe u daarbij de juiste focus bepaalt?

Tijdens het Jaarcongres Kwaliteit op 15 mei a.s. bieden drie vooraanstaande sprekers (Richard van Hooijdonk, Jeff Gaspersz en Guido Thys) u onmisbare inzichten in de toekomst van organisaties:

 

Het bedrijf van de toekomst

De wereld om ons heen verandert razendsnel en wordt inmiddels gedomineerd door exponentiële technologie en ‘disruptie’. Maar hoe gaat uw organisatie daar nu mee om? Topspreker, trend-watcher en futurist Richard van Hooijdonk opent het congres met een inspirerend betoog over de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen. Organisaties moeten dus snel en ingrijpend veranderen… maar hoe doet u dat? 

In een wereld die snel verandert, is experimenteren opeens een voorwaarde voor continuïteit. Welke structuur en cultuur zijn daarvoor nodig? Hoe ‘managet’ u onzekerheid? En wat zijn eigenlijk de succesfactoren om de toekomst te halen? Moeten we de uitvoering van processen nog aan mensen overlaten of kunnen voorspellende en herhalende taken beter worden uitgevoerd door algoritmen? De ‘self-tuning-enterprise’ komt eraan.

U maakt kennis met tien heldere stappen, opmerkelijke cases en inspirerende voorbeelden. Hoe kunt u ‘de nieuwe wereld’ gebruiken om uw organisatie naar de volgende fase te brengen? Hoe bouwt u aan de organisatie van de toekomst?

 

Zó ontdekt u kansen voor innovatie en kwaliteit

Prof.dr. Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie aan de -Nyenrode Business Universiteit en coach op het gebied van innovatie-management en business creativiteit. In deze presentatie laat hij zien hoe u als (kwaliteits)manager permanent kansen kunt ontdekken. Kansen om doelen te bereiken en ambities te realiseren. Wat kunt u hierover leren van de meest innovatieve organisaties en leiders? Wat zijn de kleine acties met een positief effect op het innovatievermogen van uw onderneming? Hoe passen we dat toe in ons eigen team en in de organisatie?

 Aan het einde van de presentatie is nog tijd gereserveerd voor een ‘call to action’: Jeff zal met de deelnemers een connected thinking sessie organiseren die in 10 minuten circa 1.000 ideeën en acties oplevert voor het versterken van het innovatievermogen en het kwaliteitsmanagement.

 

Uw bedrijf heeft sowieso geen toekomst!

Tijdens deze indringende afsluiting toont Guido Thys aan dat -organisaties by default geen toekomst hebben. Dat is nooit zo geweest en in periodes van eenparig versnelde ontwikkelingen smelten valse zekerheden als watersneeuw in de woestijn.

Hij graaft samen met u naar de diepste kern van uw organisatie en de economie waarin ze functioneert. Hij maakt een eigengereide samenvatting van de andere presentaties van het congres en voegt elementen toe van honderden workshops en gesprekken met managers, ondernemers en beleidsmakers. Zo komt hij uiteindelijk uit bij een blauwdruk van succesvolle spelers anno 2018.

Succes is meer dan ooit gebaseerd op kwaliteit. Daarbij heeft ‘kwaliteit’ echter een geheel andere inhoud dan de voorbije jaren. Waarde is cruciaal. Maar waarde voor wie? En hoe?

Waarom ligt de focus van de meeste organisaties -verkeerd? Met welke eenvoudige ingrepen wordt uw onbenutte 90% potentieel bereikbaar? Deze en vele andere kwesties worden onderworpen aan de energie en humor van Guido Thys.

 

Stationsplein en kennissessies

Bij stands op het stationsplein, in de diverse subruimtes en in authentieke rijtuigen worden verschillende kennissessies aangeboden. U kiest op de dag zelf welke workshops, masterclasses, presentaties en demo’s u wilt bezoeken. De meesten daarvan worden meerdere keren gehouden, zodat u er aan zoveel mogelijk kunt deelnemen. 

Zo wordt u in één dag volledig bijgepraat over alle actuele topics die ook in uw organisatie kunnen spelen. Een greep uit de onderwerpen: De nieuwe privacy wetgeving (AVG), QRM, On the job training, de nieuwe ISO, risicomanagement, QHSE, software voor kwaliteitsmanagement en duurzame businessmodellen.

 

Het congres ook bezoeken?

Het Jaarcongres Kwaliteit wordt gehouden in De Rijtuigenloods te Amersfoort en is dé ontmoetingsplek voor managers, leidinggevenden en directeuren die zich bezighouden met kwaliteit, verandering, strategie en innovatie.