Geen toekomst zonder risico’s

Workshop

Geen toekomst zonder risico’s

Ons huidige VUCA-tijdperk zorgt binnen en buiten organisaties voor veel dynamiek, risico’s én kansen. De kunst is om deze kansen optimaal te benutten én effectief om te gaan met de risico’s, ondanks alle onzekerheden.

Kunnen de (risico)managementsystemen ons in deze snel veranderende wereld nog helpen om de beoogde resultaten te boeken? Voldoen de systemen nog wel? Biedt de High Level Structure van de ISO-richtlijnen en de principes van bijvoorbeeld ISO 31000 ons voldoende flexibiliteit in de relatie met onze stakeholders en de kansen en risico’s die zich voordoen binnen onze organisatiecontext? Hoe gaat u binnen uw organisatie om met kwaliteitsrisico’s, ofwel de onzekerheden die een effect hebben op uw kwaliteitsdoelen?

Tijdens deze 40 minuten-workshop selecteert u uw eigen Top 3 uit 20 accentverschillen tussen klassiek risicomanagement en risicosturing en discussieert u over het waarom.  Zo leert u te ontwikkelen naar risicosturing, zodat het omgaan met risico’s ‘VUCA-proof’ wordt.

Wie is Martin van Staveren?

Risico en onzekerheid. Je kunt er de ogen voor sluiten, of er realistisch mee omgaan. Van dat laatste heeft dr. ir. Martin van Staveren MBA zijn vak gemaakt. Als risico-expert staat hij voor anders omgaan met risico’s. Vanuit risicobureau VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties over realistisch en vernieuwend risicomanagement. Hij is daarnaast onder andere kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente. In 2015 verscheen zijn boek Risicogestuurd werken in de praktijk.

Speed-consulting

Maak gebruik van Martin’s expertise en reserveer 10 minuten met hem 1-op-1.

Over deze kennissessie

Partner NEN
Spreker Martin van Staveren
Tijden 13.05 tot 13.45 uur
14.25 tot 15.05 uur

Geinteresseerd in deze en andere kennissessies? Bij stands op het stationsplein, in de diverse subruimtes en in authentieke rijtuigen bieden onze partners u kennissessies aan waar wordt ingegaan op concrete vraagstukken die ook in uw organisatie spelen. Zo wordt u in één dag volledig bijgepraat over alle actuele topics die ook in uw organisatie kunnen spelen.

Copyright 2018 Kwaliteit in Bedrijf. Alle rechten voorbehouden.